tiistaina, helmikuuta 21, 2006

Kulttuurielämyksien jälkitunnelmissa

Viikonloppuna kävimme taas Suomi-seuran lastenkerhossa. Tällä kertaa ohjelmassa oli vierailevan nukketeatterin esitys. Raahasin isärumban mukaan ja mukavasti yllätykseksi löytyi paikalta muitakin norjalaisia puoliskoja. Kerhon jälkeen teimme kiertueen viereisessä NRK:n rakennuksessa, eli Norjan "telkkarikeskuksessa" noin lasten kielelle käännettynä. Oli aikas jänskää nähdä tiloja, joista monia tuttuja ohjelmia lähetetään ja huomata, kuinka vaatimattomia ja pieniä tiloja ovatkaan mutta massiivisilla valo- ja kamerasysteemeillä niihin saa hienon ja tilavan tunnelman. Esimerkiksi NRK:n aamutv-show:n tilat yllättivät pienuudellaan ja kaikella muulla kuin luksussisustuksella. Aamuteeveen köksäkin oli oikeasti paljon pienempi hassu tiski, jota tarkemmin tarkasteltuna eivät koristaneet edes oikeat kaakelit. Vesijohtojakaan ei ollut, eli vierailevan kokin on tuotava vesi pulloissa. Opas oli nuori mies, joka hoiti lopulta tehtävänsä ihan kunniallisesti, pienestä viikonloppukrapulasta huolimatta.

Yhteys veljeenkin onnistui pitkästä aikaa ja tämän puoliskoon. Skype on aika nasta juttu.

Eilen oli tarkoitus aloittaa se kauan kaivattu siivous, mutta työntyi tuonnemmas. Kenties tänään.. Alkaa olla vähän paremmassa vedossa.

Naapuriystävä antoi paketin ruotsalaista vauvavellijauhetta kokeiltavaksi. Se päätyi äiti-ihmisen maisteltavaksi. Nousi myönteinen nostalgia. Samanlaista kauravelliä mitä synnärillä annettiin aamuyöstä energiapaukuksi pöhnäisille mameille. Ja aina maistui. Ja maistuu edelleenkin. Kahvikupista hörppien, nam. Vieläkään ei ole nälkä. Hyvä diettiaamiainen!

Kuluneen kahden viikon aikana syntynyt kaksi vauvelia tuttavapiiriin. Tervetuloa uusille maailmankansalaisille ja rutkasti onnea vanhemmille ja sisaruksille!