lauantaina, helmikuuta 04, 2006

Tolkkua rumbaan

Viikolla kuultua ja sattunutta positiivista

- Lasten näkö tarkastettu. Pojalla ei tarvetta muutta lasien vahvuutta. Tytöllä normaali näkö. Uusi silmälääkäri oli oikein mukava tapaus, lapsiystävällinen ja veikeä semmoinen. Ihan muuta verrattuna entiseen Oslon lääkäriin, jolta tuskin sai irti informaatiota tai silmäkontaktia (jota viimeistä sentään nyt SILMÄlääkäriltä odottaisi! :P).

- Pojalle löydettiin vihdoin rummut. Musta Pearl Target-setti komistaa alakerran työ/harrastushuonetta, eikä vie edes liikaa tilaa. Lapset ovat lyöneet meidät ällikällä hienolla rytmitajullaan ja improvisaatioillaan. Uskomme on vahvistunut siitä, että tämä harrastus taisi osua juuri nappiin. Oikein sopiva instrumentti haastamaan pojan jo hyvää koordinointitaitoa, rytmitajua ja oiva "puuhaventtiili" ylimääräisen energian purkautumiselle. Katsellessani tämän vauhdikasta paukuttelua jossa kuitenkin selkeä johdonmukaisuus ja rytminhaku, tulen vakuuttuneeksi siitä, että tällä on mahdollisuuksia kehittyä huimastikin jos vain innostusta riittää.

- Tytön päiväkodin vanhempainkeskustelussa tuli mahtavaa palautetta; Tyttö on kuulemma piristänyt tulollaan aikaisemmin aika hiljaista ja jotenkin "pidättäytynyttä" lapsiryhmää energiallaan ja puheliaisuudellaan. Hoitajan mielestä tyttö on mukavasti ulospäinsuuntautunut, energinen ja hyväntahtoinen pakkaus. Taitojensa suhteen valmis koulunaloittamiseen. Yllättänyt hoitajat luku- sekä kirjoitustaidollaan. "Juuri semmoinen lapsen pitää olla"-kommentti (jolla viitattiin terveeseen avoimuuteen ja aktiivisuuteen) piristi mukavasti ja sai uskomaan, että jotain tolkkua tässä rumbassa kuitenkaan osaa olla ja jotain osaa tehdä oikein, jos ei sitten muuten tolkkua saa.

- Vauvan suhteen olen tehnyt yhden ratkaisevan päätöksen. Päätös tuli aikaisemmin kuin odotinkaan, mutta se tuntuu sittenkin juuri sopivalta meille. Molemmat viihdymme uudessa asetelmassa varsin hienosti.

- Lapsien suksitilanne on nyt eheä, eli molemmilla riittävät varustukset. Äidin mieli halajaa myös kovasti ladulle ja ylipäätään liikkumaan. Nyt sen aika on tullut.

- Hyvälle ystävälle syntyi viides(!) pienokainen torstaina elävöittämään heidän rumbaansa. Ihana ilouutinen. Halauksia ja pehmoisia ajatuksia sinne päin!