keskiviikkona, tammikuuta 25, 2006

Rise and shine

Juuri kun vauva on antanut nukkua viimeisen kolmen tunnin jakson kivasti ilman keskeytyksiä, havahdun puoli tuntia ennen lasten herätyskellojen soittoa ärsyttävään kuopimisääneen kellarikerroksesta. Charlie-pupuhan se kuopii puruja kynsien raastaessa häkin pohjaa vasten. TODELLA ärsyttävä ääni, etenkin herätysääneksi. Vauvakin jo kääntyilee levottomammin, odotan vielä hetkisen josko Mr. Charlie olisi jo valmis tehtävässään, mutta tsäkätäkä-raaps-raaps jatkuu taukoamatta. Tallustelen alakertaan ja siirrän aamuisilla heikoilla voimillani painavan häkin varastohuoneeseen ja suljen oven. Portaita ylös kammetessani tunnen päässä huippaaavan. Ei ihan mikään hellin herätys. Palaan makuuhuoneeseen ja otan iloisesti heränneen vauvan viereeni. Pötköttelemme rennosti siihen asti kunnes lastenhuoneissa pärisee herätyskellot.

Tänään on huomattavasti valoisampaa niihin aikoihin kun lähestymme koulua ja hoitopaikkaa. Se piristää mieltä. Valoisammat aamut ovat oma energiapomminsa. Ei tunnu luonnottamalta olla liikenteessä toisin kuin ankean pimeinä aamuina, jolloin kaikki merkit puhuvat sen puolesta, että olisi täysin luonnollista jäädä vällyjen väliin, vaan kalenteri ja aikataulu sanovat muuta.

Lasten hakemisen jälkeen tähtäämme tänään ostarille, jotta lapset voisivat hankkia jotain isän käskystä äidille huomisen syntymäpäivän varalle. Mitenköhän onnistumme pitämään hankkeet yllätyksinä? Ovathan nuo jo oppineet tekemään pieniä ostoksia taskurahoillaan. Pitää kai häippästä kaupasta sitten hyvissä ajoin kun olen antanut tarpeeksi vinkkejä toivomuksistani. Tyttö on jo muutamana iltana sänkyyn menon jälkeen ilnestynyt yhtäkkiä olkkariin kysymään minulta, että montakos yötä niihin synttäreihin onkaan. Supattelevat välillä veljen kanssa salaperäisesti. Päiväkodissakin yksi hoitajista kyseli syntymäpäivästäni. Lapset pistävät tehokkaasti tiedon kulkemaan kylillä. Mitään erikoista ei omasta aloitteestani ole vireillä. Kälystä saan seuraa pariksi päiväksi mikä on oikein kiva kun ei oma kulta ole läsnä.

(Huom. emorumba on ehtinyt aamun aikana tekemään kolme bloggausta, joten jos kahvikupposen pohjalla on vielä tilkka, plärää alemmas jos jaksat)