keskiviikkona, helmikuuta 15, 2006

Vaavi-update

Vauva nukkui ensimmäisen yönsä läpeensä ilman inahdustakaan. Sitä oltiinkin odoteltu, 8 kuukautta antoi pikkuinen odottaa. Ja arvatkaas kuinka äiti-ihiminen hyödynsi tämän rauhaisan yön. No tietysti kuulostelemalla pihiseekö vielä vauvan hengitys ja ihmettelemällä hiljaisuutta. Heräilemällä automaattisesti niihin tavallisiin herätysaikoihin ja odottelemalla ähinää pinnarista. Mutta toki oli levollisempi olo kun ei tarvinnut hyppiä sängystä ylös edes taas.

Tähän mullistukseen tietysti piti suhtautua varauksella, ja onneksi niin teimme. Seuraavana yönä kyllä herättiinkin klo 2.30 ja vaadittiin tankkausta. Viime yönä taas selvittiin parilla inahduksella ja vasta puoli kuudelta vaadittiin aamutankkausta. Ei paha, ei ollenkaan. Kyllä tästä vielä elävien kirjoihin päästään.

Pikku poju on keksinyt oikein hurmaavan hymyirvistyksen, joka tuo mieleen myös tämän siskon muinaiset mainiot ilmeet. Syöttötuolissa on nykyään kova tytinä kun saa nälkäänsä pureskeltavaa, niillä kahdella riisin kokoisilla hampeillaan. Lusikoidessa saa toivoa napakymppiä vauvan hytkytellessä innoissaan ylös alas ja käännellessään päätä aina siihen suuntaan jossa jotain tapahtuu. Ääntä testaillaan kovasti kuinka se käyttäytyy eri tiloissa ja kuinka siihen reagoidaan. Volyyminappia ei vaan löydy.

Kuten hyvä ystävä asian ilmaisi, niinä päivinä kun menee hyvin, niin kyllä tämä lapsiperhearki voi olla mielettömän ihanaa. Mielettömän ihania hetkiä mahtuu onneksi mukaan suht tasaisesti rasittavampien, levottomien, angstisten ja muuten vain sekopäisten hetkien lomaan. Täytyyhän sitä särmää ja kontrastiakin olla.

2 Comments:

At 9:28 ap., Anonymous Anonyymi said...

voi kun mekin päästäisiin pian tuohon kolmen muksun rumbaan -äidin hermot alkavat jo napsahdella, kun maha-asukki vaan kasvaa ja kasvaa... Positiivista jos haetaan, niin ainakaan nuorimmaisten synttärit eivät sattuneet samalle päivälle (eilen oli vauvan "eräpäivä" ja Ronjan 2vee)

Niin piti sanomani; onnittelut 1. nukutusta yöstä! Meilläkin koko perhe nukkui tänä aamuna rauhallisesti klo7 saakka, kun Ronja ei nukkunut eilen päikkäreitä -nukkui sitten viime yönä klo18-7 =)... Pakko kai se on jo jättää päikkärit pois... tavalliseti lapset nimittäin nousevat jo klo6, koska Ronja herätessään käy herättämässä myös Ruskan seurakseen. Aamupalaa syömme kyllä vasta klo7, joten R+R leikkivät keskenään omassa päässänsä taloa siihen saakka -mutta enhän mie nuku enää kun talossa kuuluu ääniä. Ja pian alkaa yöllinen imetys- ym. rumba=)

Halauksia sinulle ja terkkuja lapsille ja miehelle!

 
At 4:40 ip., Blogger emorumba said...

Vieläkö yhtenä kappaleena? Toivottavasti onnellinen jakautuminen tapahtuu pian!

No se hieno yö jäi kyllä ainokaiseksi tähän asti, mutta 1-2 herätystä per yö ei ole enää niin paha, kaikkihan on niin suhteellista :)Terkuja koko perheellenne ja jaksuja loppuponnistuksiin!!

 

Lähetä kommentti

<< Home