tiistaina, tammikuuta 04, 2005

Ylikierroksilla

Tehokasta pakkaamista kun en kalenteriakaan löytänyt tarkastaakseni tämän päivän päiväyksen. Joo, sekään ei ollut tämän hetken kuormittuneilla harmaasoluillani yhtä helposti pääteltävissä. Seisahdin suihkun jälkeen vaa'alle ja järkytyin. Tietysti tilaani ajatelleen on ihan normaalia että lukemat nousee. Laskeskelin, että ollaan pian puolessa välissä, ja jos toiset puolet kasvan samaa vauhtia, niin normaalirajoissa pysytään (teille ihan vasta tänne pöllähtäneille, kyseessä lisääntyvän äidin painonnousu), mutta enemmän todennäköistä kai on, että painonnousu vielä tästä vain kiihtyy. Apuuva. Peilistä pilkistää jo aika komea vartaloprofiili, bojoing sanoo vyötärö. Ja olen ylpeä muodoistani. Siellä koputellaan ja muljautellaan jo siinä määrin, että äiti toivoo välillä pientä rauhaa.

Mikä siinä on, että kun tekemistä riittää ihan tarpeeksi, innostun jostain vanhasta harrastuksesta. Kaivoin eilen puikot esiin ja aloitin syhertämisen. Tänä aamuna sain valmiiksi toisen pienen sukan. Tämä oli tällainen harjoituspari. Omistetaan uudelle perheen jäsenelle. Toisesta tuli vähän pienempi, toisesta yhdestä kohtaa vähän leveämpi. Lasten mielestä ne oli kuitenkin maailman hienoimmat pikku sukat. Nyt kun vauhtiin päästiin, niin teen useamman. Onhan tuttavapiiriin syntynyt jo yksi vauva, ja lisää on tiedossa helmikuulle.

Tänään isken käteni jäljellä olevaan astiastoon. Eilen pakkasin jo osan verhoista. Keittiön verhoihin en jaksanut enää kajota, mutta ne tulivatkin eilen illalla vahingossa alas hakiessani heinää kaneille parvekkeelta. Jonkun sain osumaan verhon tankoon ja sieltähän se rämähti melkein päälleni. Peukussa on ikävä viiltohaava ja talosta ei löydy kuin liukkaita Nalle Puh-laastareita. Taisin viiltää sormeni eilen illalla ompunviipaloijalla, jonka uskoin olevan tylpistä tylpein teräase, mutta se osoitti toisin. Olin ostanut pitkästä aikaa vihreitä omppuja ja odotin nautinnollista hedelmähetkeä. Omppuviipaleet saivat verestävästä sormestani kivan lisävärin, ja hapan omppu kirveli ikävästi viiltoa vasten. Tyydyin Nalle Puh-laastariin.